Pirkka-Hämeen Jätkäperinne Ry  

ETUSIVU
Lisää tietoa ja kuvia
Sanasto
Urakkakalenteri

Pirkka-Hämeen Jätkäperinne ry on perustettu vuonna 2002. Ryhmään kuuluvat Olli ja Sinikka Lehto, Reima ja Ritva Ojala ja Risto Lehto Kangasalta, Tapio ja Tuula Suutari, Ilmo Suutari ja Ilkka Kyttälä Tampereelta sekä Heimo Tuomarla ja Seppo Ristamäki Valkeakoskelta. Porukan kymppi on Olli, joka nuoruudessaan tienasi leipänsä Längelmäveden vesistön uitoissa latvavesiltä Valkeakoskelle.

Työnäytösten merkeissä ryhmä on kiertänyt useita vuosia eri kokoonpanoissa ympäri Suomea sekä esiintynyt myös Tukholman vesifestivaaleilla, Lyckselen metsämuseossa ja kansainvälisessä uittotapahtumassa Itävallassa. Ryhmä järjestää perinteisten tukkilaistaitojen työnäytöksiä tilauksesta joko asiakkaan osoittamassa paikassa tai Tuomarlan tilalla Valkeakoskella. 

Ohjelman kesto on yleensä 40-60 minuuttia, se voidaan räätälöidä myös tarpeen mukaan. Näytös voidaan juontaa myös englanniksi, ruotsiksi ja pääosin saksaksi.

Perinneryhmä esittää vanhaa metsä- ja uittoperinnettä 1880-1960-luvuilta, ajalta, jolloin työt tehtiin pääasiassa lihasvoimin. Ohjelmaan kuuluu työnäytöksiä perinteisillä välineillä ja menetelmillä sekä hauskoja temppuja tukin päällä vedessä. Luvassa on vauhdikasta menoa, huumoria ja tukkilaislauluja kaksirivisen haitarin säestyksellä.

 

Olli ja Heimo Metsäradiossa, kuuntele Yle Areenasta alla olevista linkeistä:

Jätkäperinne elää 12.3.2012 (Olli ja Heimo)

Olli Lehto muistelee uittovuosiaan 30.5.2012

Heimo Tuomarla ja metsureiden työsuojeluasioiden kehitys 11.6.2012

 

Tukkijätkät Valkeakosken musiikkikirjastossa 18.4.2012

Videoita tapahtumasta:

Lännen lokari

Jätkän lauantai

Ponttuulla Parkanossa

Tukkipoika se lautallansa

 

Tilaukset ja tiedustelut

Olli Lehto
Toikantie 2 A, 36240 KANGASALA puh. 0400-645905